Алея на чадърите посреща туристите в Алфатар. След като  в

...
Алея на чадърите посреща туристите в Алфатар. След като  в
Коментари Харесай

Алея на чадърите посреща туристите в Алфатар

Алея на чадърите посреща туристите в Алфатар. След като  при започване на юни  запалянковци преобразиха спирките на градския транспорт  и ги трансфораха в открити библиотеки, измененията в добруджанския град продължиха. Последната акция е ориентирана към облагородяване на централния площад, където се намира туристическия информационнен център.

„ Това е най-многолюдното място в Алфатар. Всички хора от града и гостите минават от тук. Затова взехме решение да го създадем по–уютно и атрактивно ”, изяснява кметът Янка Господинова. Тя е основател да се извие  дъга от  разноцветни чадъри над пътеката към центъра. Около атрактивния свод са аранжирани лехи с цветя, посадени в най-причудливи пространства. Кашпа във тип на чаша за кафе, измайсторена  от остарели одеяла и мукава, изхвърлени от приложимост колела и  цветарници в този момент образуват красиви кътове за отдих.

Инициативите за смяна на градската среда се финансират от локалния бюджет, само че разноските са нищожни, признава кметът Господинова. Почти всичко е направено с подръчни материали, на принципа  „ Направи си самичък! ”, като  в  акциите  вземат участие доброволци, въодушевени от   утвърждението, с което местните  хора посрещат   нововъведенията,  изясняват от общинската администрация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР